Boeken

Van oma mag alles!

Dat van oma (en opa) vaak alles mag, dat weet je waarschijnlijk wel als ouder. Maar hoe moet je als grootouder eigenlijk omgaan met je kleinkinderen, zeker als je regelmatig op ze past. En wat te doen als je het niet eens bent met de manier van opvoeden van (schoon)zoon en (schoon)dochter? Gezond verstand brengt je vaak een heel eind, maar als practische leidraad voor opa’s en oma’s van nu is er het boekje ‘Van oma mag alles!’.

Hierin vind je allerlei tips voor allerlei situaties die zich ergens tussen de zwangerschap en de puberteit afspelen. Hoe ga je om met een zwangere schoondochter, en wat moet het zwangere stelletje in deze periode allemaal regelen? Hoe kun je de dag indelen met je kleinkind als je oppast? Wie zijn de kinderhelden van tegenwoordig? Op al dit soort vragen vind je een antwoord, aangevuld met uitspraken en ervaringen van verschillende opa’s en oma’s.

Het boekje is op sommige gebieden wel érg uitgebreid, en vaak kom je aannames of tips tegen waarbij je zou willen roepen ‘praat gewoon even met de (toekomstige) ouders, in plaats van af te gaan op een boekje!’, maar al met al is ‘Van oma mag alles!’ best een handig naslagwerk voor iedere opa of oma die dolgraag betrokken wil zijn bij de geboorte en ontwikkeling van het kleinkind, maar dan wel met kennis van het ‘opvoeden van nu’. Leuk om aan hen cadeau te doen!

Van oma mag alles! – Martine de Vente
ISBN 9789023012078
Uitgeverij Becht
16,00 euro

Van oma mag alles!
Bestel via Bol.com: Van oma mag alles!
M. de Vente