Boeken Kids

Van klein tot groots – Anne Frank

Van klein tot groots - Anne Frank

Een prachtig boek dat een nieuwe generatie kinderen zal aanmoedigen zich in het leven van Anne Frank te verdiepen.

Van klein tot groots

Van klein tot groots een mooie boekenserie, gericht op kinderen, maar ook zeer geschikt voor volwassenen. De levensverhalen van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis worden op prachtige wijze in beeld gebracht, in boeken die wat ons betreft direct klassiekers mogen worden.

In deze serie tref je momenteel de verhalen aan van Coco Chanel, Audrey Hepburn en Anne Frank. En al heeft deze laatste nooit de kans gehad om uit te groeien tot een volwassen vrouw, wij vinden haar boek het indrukwekkendst van allemaal.

Van klein tot groots – Anne Frank

Anne Frank, haar verhaal mag bekend worden geacht. Het Joodse meisje dat onderdook, een dagboek bijhield en helaas om het leven kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar dagboek werd een monument, een verhaal dat de oorlog door de ogen van een jong, heel normaal meisje vertelde. Een verhaal dat over de hele wereld werd en wordt gelezen, door jong en oud.

In haar ‘Van klein tot groots’-uitgave lees je Anne’s verhaal. Een verhaal over een meisje dat, in de prachtige zwart-wit illustraties, vrolijk door het leven stapt. Een meisje dat vlucht naar Nederland, weg uit het onveilige Duitsland, om hier haar vrolijke leventje voort te zetten.

We weten allemaal hoe het afliep, en natuurlijk blijft Anne’s lot ook in dit boek niet onbesproken. Kort maar krachtig, net als de rest van haar levensverhaal. De illustraties groeien met het verhaal mee. Van licht en zorgeloos, tot inktzwart.

Toch is dit verhaal over Anne Frank geen eng of zielig boek. Het vertelt zonder omwegen het verhaal van een heel normaal meisje, dat heel bijzonder werd toen haar dagboek werd gevonden. Een prachtig boek dat een nieuwe generatie kinderen zal aanmoedigen zich in het leven van Anne Frank te verdiepen.

Van klein tot groots – Anne Frank
Maria Isabel Sánchez Vegara
ISBN 9789051166965
De Vier Windstreken
€14,50