Boeken

Van den Berg stort in!!

Marjan van den Berg is verantwoordelijk voor de ‘Sanne’ reeks in Margriet, en heeft in ditzelfde blad ook een column, waarin zij jarenlang schreef over haar belevenissen als lerares Nederlands op een VMBO school. Inmiddels is zij gestopt met lesgeven, maar in ‘Van den Berg stort in!!’, dat onlangs als voordelige paperback verscheen, kun je haar verhalen nog eens nalezen.
En dat is zeer de moeite waard. Van den Berg is een juf zoals alle juffen zouden moeten zijn: streng wanneer nodig, maar vooral betrokken, met hart voor het onderwijs en ‘haar’ kinderen. Een juf die je als leerling onthoudt, die je schooltijd een gezicht geeft. Maar ze is ook een juf die soms met lede ogen aanziet wat de overheid met het onderwijs doet, hoe ouders lijken te zijn gestopt met opvoeden en hoe leerlingen steeds veeleisender worden. En dat verwerkte ze in haar in dit boek gebundelde columns, die als je het ons vraagt verplichte leeskost zouden moeten zijn voor iedere beleidsmaker in het onderwijs.

‘Van den Berg stort in!!’ is echter ook een heerlijke verzameling gebeurtenissen op een stadse VMBO school, waar geen enkele dag hetzelfde is. Met veel humor en liefde opgeschreven, waardoor het geheel prettig wegleest. Fijn leesvoer voor in de zomervakantie!

Van den Berg stort in!! – Marjan van den Berg
ISBN 9789049951184
Uitgeverij Mistral
10 euro 

Van den Berg stort in!
Bestel via Bol.com: Van den Berg stort in!
Marjan van den Berg