Boeken

Upgrade your life

Ben jij ook zo iemand die omkomt in de digitale ‘hulpmiddeltjes’, maar steeds meer het gevoel krijgt dat het er alleen maar lastiger op wordt? Zo iemand met een privé telefoon waarop altijd meerdere sms-berichtjes en voicemails staan te wachten, terwijl het zakelijke exemplaar ook continue je aandacht roept? Met 2 laptops en een pc, waarop via verschillende accounts mail binnenkomt? Met verschillende, al dan niet digitale, lijstjes met dingen die je écht niet mag vergeten? Dan is ‘Lifehacking’ iets voor jou.

Lifehacking is een combinatie van timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat je dingen op een efficiëntere manier doet, en tijd overhoudt voor echt belangrijke zaken. Lifehacking is een hype, en dus duiken er verschillende professionals op die ons ermee willen helpen. Gina Trapani is er zo een, en ook op de site www.lifehacking.nl vind je er verschillende. Het is dan ook geen wonder, en een staaltje slim time-en kennismanagement dat Gina Trapanis boek ‘Upgrade your life’ gratis te downloaden is op deze site!

Maar wat leer je nou door dat boek te lezen? Allereerst: ga het niet van A tot Z lezen. Zonde van je tijd, aangezien er ook genoeg dingen instaan die voor jou niet relevant zijn. De inhoudsopgave is zeer uitgebreid en verwijst je naar de voor jou interessante hoofdstukken. Moeite met de eeuwige stroom e-mails? Zorg ervoor dat je je inbox leeg maakt. Je postvakje laat je na het openen van de post toch ook niet vol liggen? Een to-do list die nooit kleiner, maar wel altijd langer wordt? Zet er alleen dingen op die je ook echt van plan bent te gaan doen (oeps, betrapt!) en begin iedere ochtend, voor je je e-mail aanzet, met het uitvoeren van 1 daarvan. Dan kun je iedere dag gegarandeerd iets wegstrepen, en we weten allemaal wat een voldoening dat geeft.

‘Upgrade your life’ is een boek dat je even wat tijd kost om door te werken, maar je gegarandeerd ook veel tijd op gaat leveren. Veelal simpele tips helpen je structuur aan te brengen in je (digitale) leven. Wees streng voor jezelf bij het opvolgen ervan, en merk hoe alles geordender en soepeler gaat. Wij zijn in ieder geval fan!

Upgrade your life – Gina Trapani
ISBN 9789022958858
A.W. Bruna
19,95 euro
Gratis te downloaden via Lifehacking.nl

Upgrade your life
Bestel via Bol.com: Upgrade your life
Trapani, G.