Boeken

Uitgeteld!

Uitgeteld, uitgeput… welke jonge ouder herkent het niet? Als je zwanger bent hoor je vooral leuke verhalen over onvoorwaardelijke liefde voor je kind, en ‘dat je er zo veel voor terugkrijgt’, maar als je dan na 9 maanden zwangerschap ‘opeens’ zo’n huilend, slapend en poepend kind in de wieg hebt liggen, lijkt de werkelijkheid een stuk minder rooskleurig.

Rebecca Eckler, die eerder in ‘Bevrucht!’ al haar zwangerschap beschreef, laat je in ‘Uitgeteld!’ meeleven met de eerste twee jaar van haar dochtertje. Iedereen met kinderen zal het herkennen: de angst dat het kind (als het ein-de-lijk slaapt) wakker wordt, de talloze speentjes en flesjes die uitgekookt moeten worden, de goedbedoelde raad van vrienden en familie, en vooral het slaaptekort, heeeel veel slaaptekort.

Zijn je kinderen al wat groter dan neemt ‘Uitgeteld!’ je weer even mee naar ‘de goede oude tijd’, en kun je met een glimlach vaststellen dat het ook best zijn charmes had, die periode. Zit je er zelf net middenin dan zal het vooral een stuk herkenning oproepen, en weet je na het lezen van dit boek in ieder geval dat je lotgenoten hebt. ‘Uitgeteld!’ is echter geen pagina’s lange klaagzang. Rebecca heeft een grappige schrijfstijl waarin, naarmate de maanden vorderen, ook steeds meer zelfspot naar voren komt.

Uitgeteld! – Rebecca Eckler
ISBN 9789058314529
Uitgeverij Sirene
17,95 euro

Uitgeteld!
Bestel via Bol.com: Uitgeteld!
Rebecca Eckler