Boeken

Tussen hoofddoek en naaldhak

Als het om moslimvrouwen gaat, gaat het meestal om de onderdrukte positie waarin zij leven. Daarnaast zijn er, gelukkig, ook nog de lovende verhalen over veelal jonge carriere-moslima’s. Maar hoe ziet het persoonlijke leven van deze vrouwen er eigenlijk uit?

Bea Mol sprak met veel moslima’s, jong en oud, om een beeld te geven van hun leven en wat zij daar zelf van vinden. Het resultaat is een mooi boek vol persoonlijke verhalen, die veelal een heel ander beeld werpen op de hedendaagse moslima’s, maar soms ook je mond open doen vallen.

Zelfs de meest verwesterde moslima’s blijken uithuwelijken vaak helemaal niet zo raar te vinden, en zien hun eigen dochter later graag met een moslim thuis komen. Verrassend is echter ook de open manier waarop veel van deze vrouwen over hun relatie en seksualiteit durven te praten.

‘Tussen hoofddoek en naaldhak’ is een boek waarin de auteur zich écht verdiept heeft in de levens van deze vrouwen. Respectvol en geinteresseerd heeft zij vele moslima’s gesproken, wat een mooi boek vol persoonlijke portretten en verhalen heeft opgeleverd.

Tussen hoofddoek en naaldhak – Bea Mol
ISBN 9789032510770
Uitgeverij De Kern
14,95 euro

Tussen hoofddoek en naaldhak
Bestel via Bol.com: Tussen hoofddoek en naaldhak
Mol, B.