Boeken

Timo en de Oppasninja

Een goede oppas vinden voor je kind valt niet mee, dat weten we allemaal. En dan denk je er eindelijk eentje gevonden te hebben… blijkt het een ninja te zijn! In Timo en de Oppasninja lees je wat er dan gebeurt!

Timo en de Oppasninja

De moeder van Timo is stewardess, en daardoor vaak niet thuis. Geen probleem, want oma past graag op Timo. Maar ja… die ligt nu in het ziekenhuis met een gebroken knie. En dat nog wel net nu het vakantie is, en Timo dus thuis is. Er moet echt iemand op hem passen. De strenge buurvrouw Trudy dan maar? Timo ziet het niet zitten, hij stelt zelfs voor om dan zelf ook maar iets te breken, zodat hij bij oma in het ziekenhuis kan gaan liggen.

Geen goed idee, natuurlijk. Gelukkig komt oma met een betere oplossing: een au pair. Iemand uit een ander land, die bij je in huis blijft logeren en niet alleen op de kinderen kan passen, maar hen ook nog iets over de cultuur uit hun land kan leren.

Japan

De au pair van Timo is een jongen, Yushi, uit Japan. En wat een geluk: hij spreekt Nederlands! Er wordt snel een kennismakingsgesprek gepland, en daar blijkt Yushi een nogal bijzondere jongen te zijn. Een ninja, zo vertelt hij. En ook nog eens de oppas van een kroonprinses van het eiland Ishimoko, een koninkrijk naast Japan. Een raar verhaal, al met al, zo vindt ook Timo’s moeder. Maar ze raakt toch overtuigd door deze bijzondere oppas, en besluit hem een kans te geven. En dat is het begin van een wel heel bijzondere vakantie!

Spanning en humor

Timo en de Oppasninja is het eerste deel van een nieuwe boekenserie voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, die houden van avonturen en humor. Lezers van Dummie de Mummie zullen smullen van dit boek, dat zeker smaakt naar meer. Extra leuk is dat je met het bijgeleverde vouwvel een vliegtuigbrief kunt bouwen, net zoals Yushi dat doet!

Timo en de Oppasninja – Lisa Boersen & Edwin Rehmrev (ill.)
ISBN 9789025761554
Gottmer
€13,95