Boeken Culinair Health

The Truth About Food

Krijg je van worteltjes betere ogen? En is veel water drinken nou echt zo gezond? En waarom lust het ene kind werkelijk alles, terwijl de ander alles ‘bah’ vindt? Een team van de BBC deed hier uitgebreid onderzoek naar, en kwam als gevolg daarvan met de zesdelige tv-serie ‘The Truth About Food’, die dit voorjaar ook op de Nederlandse tv te zien is.

Alles wat je in de serie ziet is inmiddels ook gebundeld in een (Nederlandstalig) boek. Het boek is verdeeld in 6 delen, net als de tv-serie dus. In elk hoofdstuk staat een onderwerp centraal, zoals ‘Zo blijf je gezond’, ‘Zo blijf je slank’, ‘Zo voed je je kind’ en ‘Zo blijf je jong en aantrekkelijk’.

Anders dan dieetboeken is The Truth About Food vooral eerlijk en duidelijk, en krijg je zelf de kans je conlusies te trekken. Alle informatie is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en experimenten, die vaak ook nog eens uitgebreid beschreven worden. Dit alles gebeurt op een leuke, begrijpelijke manier, zodat het geen droog naslagwerk maar vooral een informatief boek voor iedereen met enige interesse in voeding is geworden.

The Truth About Food, Eerlijk over eten – BBC/Jill Fullerton-Smith
ISBN 9789022993224
Uitgeverij A.W. Bruna
24,95 euro

The truth about food
Bestel via Bol.com: The truth about food
Jill Fullerton-Smith