Boeken

The imaginary world of…

The imaginary world of

Weet je nog, hoe je vroeger als kind een eindeloze fantasie had? Waarom raken we die als volwassene eigenlijk kwijt? De hoogste tijd om The imaginary world of… erbij te pakken!

The imaginary world of…

Met de Nederlandse editie van The imaginary world of… moet je aan de slag. Met je fantasie, om precies te zijn, want daarmee ga je een hele unieke wereld, helemaal door jou ontworpen, verzinnen.

Geen idee hoe je daarmee zou moeten beginnen? Geen nood! In het boek helpt Keri Smith (die eerder al ‘Wreck this journal’ verzon) je namelijk op weg. Zo begin je met het maken van een lijst van werkelijk alles dat je raakt: voorwerpen, kleuren, vormen, materialen, herinneringen, plaatsen en mensen. Deze lijst, de database, vormt de basis voor jouw fantasiewereld.

Stapje voor stapje

Met de database bij de hand ga je aan de slag. Je verzint zelf landschappen, logo’s, voedsel en zelfs geschiedenis. Daarmee word je stap voor stap geholpen, het boek heeft een heel duidelijke opbouw, maar ben je bepaald niet verplicht iedere stap te volgen.

Gelukkig maar, want hoe vervelend is het als je net een geweldig idee krijgt over een logo, terwijl je je eigenlijk met voedsel zou moeten bezighouden. Geen probleem om daar vanaf te wijken: het is jouw wereld, jouw creativiteit, en jij bepaalt. Alles mag, alles kan, of het nu gaat om onderdelen overslaan of juist toevoegen of uitbreiden.

Het boek helpt je, met zijn vrije vormgeving en mooie quotes van grote denkers, een flinke stap op weg, maar de uitvoering, die komt uit jou, en jou alleen. Wat leuk om je fantasie, na al die jaren, weer eens keihard binnen te laten en je er door te laten meevoeren. The imaginary world of… kan, als je ervoor openstaat, leiden tot een prachtig project, waar je heel veel plezier en voldoening uit kunt halen. En misschien helpt al dat vrije, fantasierijke denken je ook wel op weg om in je dagelijkse leven wat vaker buiten de lijntjes te denken!

The imaginary world of… – Keri Smith
ISBN 9789000344550
Spectrum
€15,99