Boeken

The Bride’s Bible

‘De ultieme gids voor je grote dag’, zo luidt de ondertitel van The Bride’s Bible. Maar dan wel op een heerlijk praktische manier!

Zodra vrouwen gaan trouwen lijken zij hun verstand compleet kwijt te raken. Alles draait om de perfecte jurk, de mooiste dag van hun leven, hier hebben ze altijd al naar uitgekeken! Nou ja, dat is althans het gevoel dat menig boek en magazine met dit thema ons geeft. Gelukkig blijken er ook vrouwen te zijn die wel met beide benen op de grond blijven staan, en twee daarvan schreven dit leuke boekje.

Want ja, natuurlijk, die droomjurk komt er, en uiteraard, het wordt een prachtige dag. Maar dan wel op jouw manier, en met oog voor realiteit. De kosten bijvoorbeeld, die gemiddeld rond de 12.000 euro liggen. Maar geef je minder uit, dan word je niet direct minder gelukkig, het is maar net wat je zelf in gedachten hebt. In The Bride’s Bible ga je het hele proces door, van gevraagd worden tot het vinden van De Jurk (ooit al eens een hippe jurk van H&M of Zara overwogen? Een trouwjurk moet vooral jouw smaak zijn, en hoeft niet per se uit wolken tule te bestaan!). Van de locatie tot de hele legale papierwinkel, van cold feet (ja, daar kunnen ook vrouwen last van hebben hoor) tot de broodnodige etiquette. Doe ermee wat je wilt, want al doet de titel anders vermoeden, dit boek staat slechts vol suggesties, en geen dwingende adviezen.

Prettig is dat de auteurs de nodige humor en realiteitszin gebruiken. Kan geen kwaad, want niks vervelender dan maanden op je roze wolk de voorbereidingen treffen, en pas op de Grote Dag weer op aarde landen en je beseffen dat je familie niet zo is als in je dromen. Dat ome Fred al tijdens de receptie dronken wordt, en je moeder heel wat aan te merken heeft op de tafelschikking. Want ja, ook dat hoort er meestal bij. Een lekker boek, met handige checklist, originele suggesties en veel praktische informatie, meteen aanschaffen zodra je geliefde je een aanzoek doet!

The Bride’s Bible – Elles Beijers en Hanneke Seesing
ISBN 9789055947942
Uitgeverij Scriptum
19,95 euro