Boeken

Tessel viert Sint-Maarten

Je zou, in al het Halloween geweld, bijna vergeten dat we daar in Nederland een eigen variant op hebben. Op 11 november is het Sint-Maarten! Leuk dat daar nu een mooi prentenboek over is verschenen: Tessel viert Sint-Maarten.

Tessel viert Sint-Maarten

Stiekem vinden wij Sint-Maarten veel leuker dan Halloween. Lekker oud-Hollands, in plaats van Amerikaans groots. De strekking is niet eens zoveel anders: kinderen gaan langs de deuren, in het donker, in de hoop snoepjes te krijgen. Bij Sint-Maarten draait het echter vooral om de lichtjes, en niet om enge dingen, zoals Halloween. Een stuk vriendelijker voor kleine kindjes.

Fijn dat wij niet alleen staan in onze hang naar nostalgie en behoud van het Sint-Maarten feest: juist nu de aandacht voor Halloween steeds groter wordt, verschijnt er een mooi prentenboek over Sint-Maarten. In Tessel viert Sint-Maarten kijken we mee met het meisje Tessel, en hoe zij dit feest viert. De juf in de klas legt uit wie Sint-Maarten was, en hoe deze traditie onstaan is. En natuurlijk zien we in het boek ook hoe het er op de avond zelf aan toe gaat, als Tessel met haar vriendjes en vriendinnetjes langs de deuren gaat. Met hun mooie, zelfgemaakte lampions, halen ze heel veel snoep op. En dat niet alleen: met hun mooie liedjes en vrolijke aanwezigheid, zorgen zij ervoor dat het een feest is voor iedereen die de deur voor hen opent!

Tessel viert Sint-Maarten is een heerlijk prentenboek over een mooie traditie, die we met zijn allen moeten koesteren. Mooi beschreven door Marianne Witte, en in beeld gebracht door Monica Maas.

Tessel viert Sint-Maarten
ISBN 9789051165609
De Vier Windstreken
€ 14,50