Boeken

Tana Ramsay’s familiekeuken

Je zou het op sommige momenten misschien niet zeggen, maar Gordon Ramsay is ook maar een mens. Een man met een vrouw en vier kinderen om precies te zijn. Thuis is het lang niet altijd de chef himself die achter het fornuis staat, ook vrouw Tana is regelmatig in de keuken te vinden. Haar recepten en suggesties als het gaat om maaltijden voor kinderen bundelde zij in haar boek ‘Tana Ramsay’s Familiekeuken’.

Snel en lekker voor jong en oud, dat belooft het boek te zijn. Overzichtelijk is het in ieder geval, de recepten zijn niet alleen geordend per maaltijd (beginnend bij het ontbijt), er is ook rekening gehouden met de dag van de week. In het weekend zul je tenslotte vaak wat anders willen maken dan op een doorsnee doordeweekse dag. Ook fijn zijn de tips die je zo hier en daar vindt, waarmee je 1 maaltijd voor zowel de kinderen als de ouders lekker kunt maken. Veelal een kwestie van het toevoegen van een scheutje wijn of wat extra kruiden bij het deel voor de ouders.

Wat een beetje jammer, maar wel begrijpelijk is, is dat de recepten vaak wel erg typisch Engels zijn. Witte bonen in tomatensaus als ontbijt… laten we dat maar niet doen. Ook zijn de meeste recepten beschreven voor een gezin van minimaal 4, en meestal zelfs 6 personen. Even omrekenen dus als je met minder bent! De recepten zijn, zoals beloofd, niet al te ingewikkeld en allemaal gezond en tegelijk lekker. Geen aardappels, groente, vlees, maar leuke, soms originele, combinaties die prima in de schijf van 5 passen. Ook aan vegetariĆ«rs en visliefhebbers is gedacht!

Tana Ramsay’s familiekeuken
ISBN 9789043910217
Tirion Uitgevers
24,95 euro

Tana Ramsay's familie keuken
Bestel via Bol.com: Tana Ramsay’s familie keuken
Tana Ramsay