Boeken

Suzanne Vermeer – Sneeuwexpress

Sneeuwexpress Suzanne Vermeer

De nieuwe winterthriller van Suzanne Vermeer, Sneeuwexpress ligt in de winkels. Kan ook deze nieuwe thriller het publiek in grote getale boeien?

Wat doet hij nou?

Heeft hij een affaire? Of houdt hij zich bezig met louche zaakjes? Voor Anna van Laarhoven, een succesvolle zakenvrouw, is het zo klaar als een klontje: haar man Julian houdt er een ander op na. Dat ze hem betrapte met een mooie blondine zegt voor haar genoeg.

Of ze het bij het rechte eind heeft, dat valt nog te bezien. Als lezer merk je al snel dat Julian weliswaar alle schijn tegen heeft, maar geen doorsnee vreemdganger lijkt te zijn. Er is duidelijk meer aan de hand, zaken die hem en zijn gezin in gevaar kunnen brengen.

Sneeuwexpress

Na haar ‘ontdekking’ heeft Anna moeite om aardig te blijven doen tegen Julian, die op zijn beurt geen idee heeft waarom Anna zo kortaf is. Of eigenlijk wel, hij geeft haar veel te drukke werkschema de schuld. Het lijkt dan ook een goed voorstel van zijn kant om er even tussenuit te gaan, met het hele gezin op wintersport, per trein. Als blijkt dat Anna door haar werk pas een paar dagen later richting de sneeuw kan reizen, is haar man dus not amused… maar is alles wel wat het lijkt.

Als Anna arriveert bij het chalet waar haar gezin zou moeten verblijven, treft zij het huis overhoopgehaald aan. Haar gezin is spoorloos, en een briefje op tafel suggereert dat het dat ook zal blijven als Anna de politie waarschuwt. Zal Anna haar gezin ooit nog terugzien? En zal ze er ooit achter komen waarom Julian haar bedroog?

Beproefd recept

De boeken van Suzanne Vermeer staan bekend om hun herkenbare situaties en steeds verder opbouwende spanning. Ook in Sneeuwexpress wordt dit beproefde recept gevolgd. Waar je even denkt in een roman over een vreemdgaande man te zijn beland, blijkt al snel dat dit gezin regelrecht het onheil tegemoet gaat. Wie is goed, wie is fout? Is zoon Dennis degene die het noodlot tart, of is een bloedstollende ontknoping onvermijdelijk?

Al leest Sneeuwexpress vooral lekker makkelijk weg, is er wel veel werk gemaakt van herkenbare details en onverwachte plotwendingen. Dat maakt deze nieuwe Suzanne Vermeer tot een prima winterthriller, die je als lezer geboeid houdt en regelmatig verrast. Helemaal geloofwaardig? Misschien niet. Maar door het prima uitgewerkte plot en de goede aandacht voor details merk je dat al lezende nauwelijks op.

Sneeuwexpress – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400511019
A.W. Bruna
€15,99