Boeken

Suzanne Vermeer: Route du soleil

Na de dood van de oorspronkelijke auteur is de traditie van Suzanne Vermeer voortgezet: iedere winter en zomer een nieuwe thriller. Maar Route du soleil is wel een tikkie anders dan zijn voorgangers!

Twee vriendinnen, Fiona en Marit, besluiten samen op vakantie te gaan naar de zonnige Franse kust. Vooral Marit is daar wel aan toe, de gescheiden moeder van twee jonge kinderen zorgt voor iedereen, behalve zichzelf. Fiona is ongebonden en een echte fladderaar, de dames vullen elkaar perfect aan. De stemming slaat echter al snel om als ze onderweg een lifter oppikken: Brian. Fiona heeft al snel haar twijfels over hun reisgenoot, maar Marit geeft hem ondanks zijn vreemde gedrag dat hen meer dan eens in de problemen brengt toch nog een kans.

Dat die Brian niet helemaal fris is, blijkt echter wel uit de pagina’s met gedachtenkronkels. De dames lijken bepaald niet veilig in zijn gezelschap, maar hebben dat zelf niet in de gaten. Een irritante gast, dat vinden ze hem, maar de waarheid lijkt een stuk vervelender en angstaanjagender dan dat.

Eerdere Suzanne Vermeer boeken draaiden meestal om de ‘wie is de slechterik?’-vraag. In ‘Route du soleil’ lijkt dat vanaf het begin duidelijk, en is de vraag meer ‘zal het hem lukken?’. Een ander soort spanning, verrassend! Als lezer zie je het met lede ogen aan, je zou de vriendinnen maar wat graag willen waarschuwen. Maar voor wat? En wie?

Waar de Suzanne Vermeer boeken voorheen volgens een vast stramien leken opgezet, is daar met het nieuwste boek van afgeweken. Route du soleil is een zonnige thriller die staat als een huis: Suzanne Vermeer staat garant voor een ijzingwekkende zomer.

Route du soleil – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400502550
A.W. Bruna
17,50 euro