Boeken Culinair Favourites

Superchef

Het fijne aan chicklit van Nederlandse bodem is dat het zo heerlijk herkenbaar is. Mits het verhaal goed, en met oog voor detail geschreven is. Bij ‘Superchef’ is dat absoluut het geval.

Esther krijgt haar leven, haar liefdesleven maar ook haar werk, maar niet op orde. Alle banen en mannen die zij treft zijn ‘tussenstations’, maar je kunt je afvragen waardoor zij haar bestemming nu maar niet vindt. Ligt dat niet meer aan haar dan aan de omstandigheden?

Zeven jaar na dato komt ze haar grootste liefde ooit tegen. Destijds kon het niks worden, en al snel blijkt dat nu weer het geval te zijn. Vincent heeft het te druk met zijn eigen restaurant om zich op de liefde te storten. Na enig aandringen van haar vrienden zegt Esther haar baan op, en komt na wat omzwervingen in het tv programma Superchef terecht. Daar lijkt alles samen te komen: de mannen in haar leven, maar ook haar gevoelens en talenten.

Het heerlijke aan ‘Superchef’, en dat heeft auteur Anne West perfect gedaan, is het oog voor detail. De setting, gewoon lekker in Nederland, is herkenbaar, maar klopt ook gewoon als een bus. Situaties, de omgeving, tv-programma’s en Nederland in zijn algemeen: de entourage van het boek klopt helemaal. Dat het liefdesverhaal uiteindelijk niet vreselijk verrassend is maakt daardoor eigenlijk niet uit. Esther is tijdens het lezen van het boek veranderd in je beste vriendin, of tenminste goede kennis, die zich in herkenbare situaties begeeft, en die je gewoon het allerbeste gunt. Heerlijke chicklit van eigen bodem, Anne West weet precies hoe ze dat aan moet pakken!

Superchef – Anne West
ISBN 9789059776951
Zomer & Keuning
12,95 euro