Boeken

Super de luxe: de nieuwe zomerthriller van Suzanne Vermeer

super de luxe suzanne vermeer

De zomer staat voor de deur, en dat betekent een nieuwe zomerthriller van Suzanne Vermeer. Wij lazen Super de luxe!

Super de luxe

Emme is een Nederlandse vlogger; ze leidt een comfortabel leven vol mooie sponsordeals en vele duizenden volgers via social media. Haar leven lijkt een aaneenschakeling van bijzondere momenten, die zij trouw deelt met al haar fans.

Ook haar tripje naar Frankrijk lijkt in die categorie te gaan vallen, zeker als zij kennismaakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia. Zij nemen Emma mee in hun wereld, en dat is er nogal eentje. De tweeling komt uit een steenrijke familie, en opent voor Emma deuren die anders gesloten zouden blijven. Samen belanden zij in Monaco, tussen de rijken der aarde. Alles lijkt mooi en prachtig, maar er gebeuren ook vreemde dingen. Met als dieptepunt het plotselinge vertrek van de tweeling, waarbij Emma ’s nachts wordt achtergelaten in het appartement waar zij verbleven.

Zijn Sofia en Alessandro wel wie zij zeggen te zijn? En waar zijn ze gebleven? Wat is Emma’s rol in het geheel?

Ingewikkeld

De boeken van Suzanne Vermeer staan bekend om hun makkelijk te volgen verhaallijnen en herkenbare situaties. Veel van de eerdere verhalen zouden zich zo maar ook op jouw vakantiebestemming kunnen afspelen!

Bij Super de luxe is dit minder het geval. Het vloggerswereldje zal een jonger publiek aanspreken, en vormt een goede en actuele setting. Het vervolg van het verhaal zal, zonder al te veel weg te willen geven, echter menig lezer de pet te boven gaan. Het voelt regelmatig wat gekunsteld, de hoofdpersonen moeten te vaak uitleggen wat er nu precies aan de hand is, alsof zij het zelf ook niet helemaal meer kunnen volgen. Less is more, ook als het een thriller betreft. Een wat minder vergezocht plot had het boek wat ons betreft een stuk aantrekkelijker gemaakt.

Neemt niet weg dat ‘de nieuwe Suzanne Vermeer’ prima zomers leesvoer vormt, en vast weer gretig aftrek vindt. Maar volgende keer graag weer een boek waarin de spanning centraal staat, in plaats van een te vergezochte verhaallijn voor dit genre.

Super de luxe – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400508897
A.W. Bruna
€15,-