Boeken

Stout, stouter, stoutst!

Alle kinderen, en zelfs veel grote mensen, zijn wel eens stout. Niks mis mee! Verhaaltjes en versjes over stoute dingen zijn er al jarenlang, en Jacques Vriens maakte een selectie van de allerleukste exemplaren.

In ‘Stout, stouter, stoutst!’ wordt afgetrapt met ‘Ik ben lekker stout’ van Annie M.G. Schmidt, maar ook auteurs als Hans Dorrestijn, Miep Diekmann, Joke van Leeuwen, Paul Biegel, Nannie Kuiper en Selma Noort komen voorbij. Korte versjes worden afgewisseld met verhaaltjes van enkele pagina’s. Stuk voor stuk perfect geschikt om voor te lezen aan kleuters, die er ongetwijfeld allemaal wel iets in zullen herkennen (om over hun ouders nog maar te zwijgen).

Heel veel praten over ‘poep’ en ‘pies’ bijvoorbeeld, zelf haren knippen, belletje trekken of plassen in het zwembad, het komt allemaal voorbij. Soms wordt het uiteindelijk bestraft, maar soms blijft al het stouts ongezien en/of ongestraft. Want stout zijn… dat hoort gewoon een beetje bij opgroeien! Een boek dat bij het voorlezen veel gegrinnik, verontwaardigde ‘ooooh, dat mag niet!’ en pretoogjes op zal leveren bij jong en oud.

Stout, stouter, stoutst! – Samengesteld door Jacques Vriens
ISBN 9789047507802
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
18,95 euro

Stout, stouter, stoutst!
Bestel via Bol.com: Stout, stouter, stoutst!