Boeken

Stoere beroepen

‘Wat wil je later worden?’, een veelgestelde vraag onder kinderen van alle leeftijden. Waar eerst ‘prinses’, ‘brandweerman’ en andere tot de verbeelding sprekende beroepen volop genoemd worden, gaan kinderen er in de hoogste klassen van de basisschool en op de middelbare school serieuzer over nadenken.

En dat is, met name voor leerlingen in het VMBO, ook wel zo handig. Zij moeten al op relatief jonge leeftijd keuzes maken in hun opleiding, en dan is het fijn om te weten wat de verschillende beroepen die met deze keuzes samenhangen inhouden. Speciaal voor hen is er het boek ‘Stoere beroepen 2’, waarin beroepen waarbij (niet eens altijd) een middelbare schoolopleiding of eventueel nog een korte vakopleiding terwijl je werkt voldoende zijn.
Waar het aantal schoolverlaters zonder diploma menig politici zorgen baart, laat dit boek zien dat je ook zonder opleiding veel kunt bereiken. Er zijn meer dan genoeg beroepen die je ‘op de werkvloer’ kunt leren, en zij komen allemaal ruimschoots aan bod. Op een leuke manier, met veel mooie foto’s, maar ook met veel eerlijke informatie en ervaringen. Bij ieder beroep staat vermeld hoe je het kunt worden (eventuele opleidingen of andere trajecten) en waar je meer informatie kunt vinden. Een positief boek, dat menig scholier goed op weg kan helpen.

Stoere beroepen 2 – Natalie Righton & Ton Koene
ISBN 9789047701781
Lemniscaat
19,95 euro 

Stoere beroepen 2
Bestel via Bol.com: Stoere beroepen 2