Boeken

Stadsmuis en Veldmuis

Stadsmuis woont in de grote stad, met om haar heen allemaal mensen, auto’s en een hoop herrie. Veldmuis komt van het platteland, waar veel dieren en de natuur de hoofdrol spelen. Als Stadsmuis op bezoek komt bij Veldmuis is het wel even wennen, dat prikkerige hooi en die grote dieren. Ze vindt het mooi, maar wil uiteindelijk toch liever weer naar de stad. En als Veldmuis daar ook eens een kijkje komt nemen, vindt ze het er wel erg druk en lawaaierig.

Beide muizen besluiten dat zij het liefst op hun eigen plekje blijven, maar zo nu en dan wel bij elkaar op bezoek zullen komen om de dingen die ze wél leuk vonden in elkaars leefomgeving weer te zien.

Het boek ‘Stadsmuis en Veldmuis’ is zeer geschikt om kleuters het verschil tussen stad en platteland te laten begrijpen, maar ook om hen te laten zien dat het er maar net aan ligt wat je gewend bent waar je je het meest thuis zal voelen. Een mooi groot prentenboek met een hoog feelgood gehalte, dat ook perfect geschikt is om te gebruiken in een ‘Waar woon jij?’ thema op school.

Stadsmuis en Veldmuis – Kathrin Schärer
ISBN 9789047701446
Lemniscaat
12,95 euro

Stadsmuis en Veldmuis
Bestel via Bol.com: Stadsmuis en Veldmuis
K. Scharer