Boeken Favourites Featured

Sprookjes op AVI-niveau

Sprookjes zijn leuk om voor te lezen, maar ook prima geschikt voor beginnende lezertjes. Althans, wanneer de schrijfwijze is aangepast aan hun kunnen. Onder de noemer ‘Sprookjes opnieuw verteld’ zijn er onlangs een aantal sprookjes op verschillende AVI niveaus verschenen. Aansprekende sprookjes, met een duidelijk verhaal, waarmee kinderen steeds een stapje verder kunnen gaan qua moeilijkheidsgraad.

De wolf en de zeven geitjes is het makkelijkst, met AVI E3 (voorheen AVI 2-3). Dit sprookjes spreekt jonge kinderen natuurlijk ook erg aan, en is qua strekking vaak al zo bekend dat een net lezend kind zich op de woorden kan concentreren, en het verhaal hoe dan ook wel kan volgen. De nieuwe kleren van de keizer, over het algemeen iets minder bekend, is er voor lezertjes met AVI niveau M4 (voorheen AVI 3-4-5). Iets lastiger, maar nog steeds met grotere letters, kleine blokjes tekst en illustraties die helpen het verhaal goed mee te krijgen. Voor nog verder gevorderde lezers (AVI E4, voorheen AVI 4-5-6) is er Aladdin en de wonderlamp. De letters zijn wat kleiner, de illustraties wat minder prominent, en het verhaal iets lastiger.

Wat wij met name erg goed en leuk vinden is de oplopende moeilijkheidsgraad. De boekjes zijn goed betaalbaar, en dus ideaal om cadeau te doen aan je kind wanneer het weer een AVI niveautje is opgeschoven. Prettige leesboekjes, voor een (voor een AVI niveau boekje) bijzonder fijne prijs: 6,95 euro.

De Wolf en de zeven geitjes, ISBN 9789044325096
De nieuwe kleren van de keizer, ISBN 9789044325102
Aladdin en de wonderlamp, ISBN 9789044325119
Annemarie Bon
The House of Books
6,95 euro per stuk


Bestel via Bol.com:
De wolf en de zeven geitejes
De wolf en de zeven geitejes
Annemarie Bon

De nieuwe kleren van de keizer
De nieuwe kleren van de keizer
Annemarie Bon

Aladdin
Aladdin
Annemarie Bon