Boeken

Spiegelbeeld: de nieuwe thriller van Martine Kamphuis

Spiegelbeeld Martine Kamphuis

Bij uitgeverij De Crime Compagnie geven ze alleen maar super spannende boeken uit. Zoals Spiegelbeeld, de nieuwe psychologische thriller van Martine Kamphuis.

Net als in Alibi, uit 2014, speelt in dit boek psychologe WP de hoofdrol. Alibi niet gelezen? Geen probleem, je zit zo in het verhaal! 

WP

In Alibi maakte de lezer kennis met psychologe in opleiding Wynona Post, WP voor intimi. Een sympathiek type, dat niet altijd even verstandig maar zeker wel oprecht handelt.

In Spiegelbeeld leren we WP beter kennen, en lijkt zij zowaar de liefde van haar leven tegen te komen. Maar da’s eigenlijk slechts bijzaak…

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld is een heerlijke psychologische thriller met een hoog ‘whodunit’ gehalte. Wie heeft WP’s vriendin Esther een duw van de trap gegeven, die zij bijna niet overleefde?

Is het haar ex, Daniel? Hij heeft inmiddels een nieuwe vriendin, en liet eerder al duidelijk blijken dat hij Esther met veel plezier uit de weg zou willen ruimen. Een man die zijn handjes niet thuis kan houden, en een noodlottige val van de trap bedenkt om de voogdij over hun dochtertje te krijgen?

Of zijn het de leden van de Oost-Europese bende, die in hetzelfde appartementencomplex wonen als Esther? Zij veroorzaken wel vaker overlast, en zijn er op uit de bewoners weg te pesten. Zullen zij zover gaan?

Of is het Carolien, die in hetzelfde gebouw woont, en zich wel erg snel en prominent een plekje in Esthers leven en dat van dochter Ruth heeft toegeëigend? Haar psychiatrische achtergrond en nerveuze voorkomen pleiten nu niet echt in haar voordeel.

Voor de politie is er nog een verdachte: WP zelf. Want hoe kan het dat haar vingerafdrukken op niet voor de hand liggende plekken in het complex gevonden worden?

Spannend!

Martine Kamphuis is er een ster in om een verhaal vanaf de eerste pagina dat onheilspellende gevoel dat er wel iets mis moét gaan mee te geven. De sympathieke en enigszins eigenwijze hoofdpersoon WP is iemand om van te houden, met al haar onzekerheden en opvallende acties.

Spiegelbeeld zal je verrassen, ervoor zorgen dat je méér wilt. We kunnen niet wachten tot WP zich weer in een nieuwe zaak vastbijt!

Spiegelbeeld – Martine Kamphuis
ISBN 9789461091697
De Crime Compagnie
€14,95