Boeken

Spelbederf, het nieuwe boek in de serie De Voetbalgoden

Als een serie kinderboeken al aan het zestiende deel toe is, dan moet de auteur wel iets goed doen! Wij onderzochten het geheim van De Voetbalgoden.

De Voetbalgoden

De Voetbalgoden is een serie van Gerard van Gemert, bij uitstek geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen die prima zelfstandig kunnen lezen, en op zoek zijn naar boeken die spannend zijn, én die over voetbal gaan.

Waar veel boeken over de favoriete sporten van kinderen vooral de avonturen op het veld beschrijven, is er bij De Voetbalgoden altijd wel iets spannends aan de hand. Dat maakt ieder boek echt nieuw en spannend, en blijft de serie jarenlang aantrekkelijk voor jonge lezers.

Spelbederf

Spelbederf is zoals gezegd het zestiende boek in de serie. Zoals we gewend zijn staan de club Kick ’69 en dan vooral spelers Stijn en Storm centraal. Kick ’69 gaat dit keer de grenzen over: in Rome staat de wedstrijd tegen AS Roma op het programma. En het is niet zomaar een wedstrijd, we hebben het hier over de finale van de Champions League!

Hartstikke spannend, zeker ook voor Stijn en Storm, die alleen maar kunnen hopen dat zij zullen worden opgesteld. Maar het boek draait al snel ook om een andere spanning: Femke, de vriendin van Stijn, is ook in Rome. Ze is op werkweek met haar klas. En dat gaat niet goed: ze wordt ontvoerd!

De enige die haar blijkt te kunnen redden is Stijn, maar daarvoor moet hij iets bijna onmogelijks doen. Hoe gaat dit in vredesnaam goedkomen?

Spannend!

Spelbederf is een super spannend boek, dat met name voetballende jongens zeer zal aanspreken. Een spannend plot, en de juiste dosis herkenbaarheid op en rond het veld, zorgen wederom voor een fijn boek in de serie De Voetbalgoden.

De Voetbalgoden: Spelbederf – Gerard van Gemert
ISBN 9789044828641
Clavis
€14,95