Boeken

Souvenir

‘Souvenir’ begint een beetje als een standaardroman. Jongen en meisje, jeugdvrienden, vinden elkaar leuk, en worden uiteindelijk verliefd. Het meisje kiest echter toch een andere man, een rijkere man om precies te zijn, en krijgt hier later spijt van.

Het verhaal begint echter pas écht als je er als lezer langzaam achterkomt waarom Meg, het betreffende meisje, niet voor haar jeugdliefde Carson koos, maar voor de rijke Brian. Je begrijpt dan ook waarom zij eigenlijk nooit gestopt is met aan hem te denken, en hoopt natuurlijk dat dat wederzijds blijkt te zijn.

Of dat zo is, dat zal blijken als Megs leven door slecht nieuws compleet op zijn kop staat, en Carson, inmiddels een succesvolle popster, een bezoek brengt aan zijn geboortestadje. Klinkt een beetje cliché, denk je misschien? Klopt. We gaan je namelijk niet verraden wat het verhaal die diepgang geeft die het wat ons betreft een toproman maakt, dat zul je zelf moeten ontdekken. Wij kunnen alleen maar zeggen dat je er geen spijt van zult krijgen: wat een prachtig boek.

Souvenir – Therese Fowler
ISBN 9789032511135
Uitgeverij De Kern
17,50 euro

Souvenir
Bestel via Bol.com: Souvenir
Fowler, T.