Boeken

Snoepjes van Aisha

Er zijn niet veel boekjes die kleine kinderen een kijkje geven in de Islamitische cultuur, en nog veel minder die dit zo leuk en vanzelfsprekend doen als het zojuist verschenen ‘De snoepjes van Aisha’. Hierin kijken peutertjes vanaf 2 jaar mee in het leven van het meisje Aisha, die een mooie tekening maakt en vervolgens netjes gekleed met de hele familie op bezoek gaat bij opa en oma.

Daar aangekomen ziet zij dat de hele tafel vol lekker eten staat, en krijgt zij ook nog eens lekkere snoepjes. Zij vieren het Suikerfeest, en dat is heel gezellig een feestelijk.

Kinderen zien in het boek andere gerechten dan zij gewend zijn uit de Nederlandse keuken op tafel staan, en maken ook kennis met de oma van Aisha, die een hoofddoekje draagt. Dit wordt echter op zo’n vanzelfsprekende en ‘normale’ manier gedaan, dat het goed aansluit bij de nieuwsgierige en open aard van peuters. Een prima boekje om hen te leren dat het er in andere families en culturen anders aan toe kan gaan dan zij thuis gewend zijn.

De snoepjes van Aisha – Elly van der Linden
ISBN 9789044807592
Clavis
10,95 euro

De snoepjes van Aisha
Bestel via Bol.com: De snoepjes van Aisha
Elly van der Linden