Boeken

Sisi, de opstandige keizerin

Sisi, de opstandige keizerin

Kom maar op met die pot thee, het dekentje op de bank en een vrije zondagmiddag. Sisi, de opstandige keizerin is het ideale leesvoer!

Sisi, de opstandige keizerin

Zal er iemand zijn die Sisi niet kent? Wie heeft er niet zitten smullen van de films? Meegeleefd met de musical? Sisi, met haar mooie lange krullen, was een ware sprookjesprinses, pardon, keizerin. Misschien ook wel juist doordat zij in haar leven niet alleen geluk kende, maar ook zoveel verdriet.

In Sisi, de opstandige keizerin, krijg je een kijkje in haar leven. Het leven waar we allemaal al zoveel vanaf weten, maar dat steeds blijft boeien. Allison Pataki, dochter van de voormalige gouverneur van New York, heeft persoonlijke familiebanden met het Habsburgse Rijk van Oostenrijk-Hongarije. Voor haar extra reden om interesse te hebben in deze historie, en Sisi in het bijzonder.

Sterk

Met ‘Sisi, de opstandige keizerin’ levert zij een kwalitatief zeer sterke roman af, die Sisi laat zien als een echt persoon, maar ook alle andere mensen die een rol in haar leven speelden een gezicht geeft. Haar vreugde, haar verdriet en de verstikkende werking van het leven als keizerin worden prachtig beschreven. Niet zomaar uit de losse pols, maar dankzij uitgebreid gebruik van bronnen en persoonlijk onderzoek op een manier die de waarheid zeker zal benaderen.

Een heerlijk, fijn dik boek (368 pagina’s) voor iedereen met interesse in het leven van deze bijzondere vrouw, of een voorliefde voor historische romans in het algemeen.

Sisi, de opstandige keizerin – Allison Pataki
ISBN 9789044350654
The House of Books
€19,99