Boeken

Sint wil op vakantie

Voorlopig zal hij er nog niet aan toekomen, maar zelfs Sinterklaas is wel eens toe aan vakantie. Althans, zo vertelt het leuke prentenboek ‘Sint wil op vakantie’.
 
Maar op vakantie gaan als Sinterklaas zijnde, dat valt nog niet mee! Ten eerste hebben Sint en Piet een nogal zonnige, warme bestemming uitgekozen. Poeh, de Sint zweet zich peentjes, in die warme kleren! En echt heel veel rust heeft hij ook niet, want alle kinderen zijn niet bij hem weg te slaan. Nu is de Sint dol op kinderen, en vindt hij het best gezellig, het was eigenlijk de bedoeling dat ‘ie lekker uit zou rusten!
 

Zwarte Piet helpt hem een handje, en raadt hem aan om bijvoorbeeld zijn opvallende schoenen en gouden kruis achter te laten op de stoomboot als zij weer naar het strand gaan. En toch wordt de Sint weer herkend… Iedere dag doen zij een nieuwe poging, totdat Sinterklaas uiteindelijk alleen in zijn zwembroek naar het strand gaat, en lekker rustig kan genieten. Een leuk voorleesboek met nu eens een heel andere invalshoek, prima geschikt voor kleuters. 

Sint wil op vakantie – Bieke Stals & Ineke Marynissen
ISBN 9789044811612
Clavis
13,95 euro 

Sint wil op vakantie
Bestel via Bol.com: Sint wil op vakantie