Boeken

Shopaholic & Baby

Er is rijkhalzend naar uitgekeken: het nieuwste deel in de Shopaholic serie van Sophie Kinsella. Dat hoofdpersoon Becky in dit deel een baby zou krijgen was al een tijdje bekend, maar de echte Shopaholic-addicts konden natuurlijk niet wachten om het hele verhaal te lezen.

En eerlijk is eerlijk: ‘Shopaholic & Baby’ is wederom een heerlijk boek, dat je nadat je erin begint zo in één keer uitleest. Hier en daar een tikkie voorspelbaar voor iedereen die ook de eerdere Shopaholic boeken gelezen heeft, maar de schrijfstijl van Sophie Kinsella en de soms o zo herkenbare gedachtes van Becky maken dat meer dan goed.

Een holistische onderwaterbevalling, wiegje met NASA technologie en natuurlijk een heel scala een baby-designkleertjes passeren de revu, en het is niet moeilijk om te voorspellen wat dat met Becky’s bankrekeningen doet. Daarnaast zijn er ook nog een verloskundige die wel eens achter haar man aan zou kunnen zitten, de ‘willen we nou wel of niet het geslacht weten’ vraag, en problemen op de zaak van haar man Luke. De opbouw, met allerlei problemen en situaties die aan het einde toch weer anders (en over het algemeen beter) uitvallen dan zij in eerste instantie lijken, kennen we van de eerdere boeken en is dus niet verrassend. Daardoor is ‘Shopaholic & Baby’ misschien niet het beste, of leukste deel uit de reeks, maar absoluut meer dan de moeite waard voor iedereen die Becky al vanaf het eerste boek volgt.

Shopaholic & Baby
Bestel via Bol.com: Shopaholic & Baby
Sophie Kinsella