Boeken

Schaduwkinderen van Linda Jansma: deel 1 in de Cirkel van het kwaad serie

Schaduwkinderen

Linda Jansma begint meer en meer een bekende naam te worden in de boekwinkel. Met haar ijzersterke thrillers heeft ze al menigeen overtuigd. Nu is er haar nieuwe boek, Schaduwkinderen, het eerste deel in de Cirkel van het kwaad serie. Wij lazen deze thriller!

Vrouwen

Vrouwen die thrillers schrijven met vrouwen in de hoofdrol: dat pakt niet altijd evengoed uit. Het levert vaak boeken op die je nauwelijks thrillers mag noemen, of die een wel erg simpele verhaallijn hebben. Makkelijk vermaak, zonder diepgang.

Bij Linda Jansma ligt dat altijd anders. Dat zagen we al in haar eerdere bestsellers, Judaskus, Houvast en Verbroken Cirkel, maar in Schaduwkinderen blijkt deze dame écht geen onderwerp uit de weg te gaan.

Schaduwkinderen

Hoofdpersoon in de Cirkel van het kwaad serie is Jules, een gedreven officier van justitie die het niet kan nalaten zich soms van iets te dichtbij met een politieonderzoek te bemoeien. Een dame van Belgische komaf, die haar werk zeer serieus neemt.

In Schaduwkinderen gebeurt waar we met zijn allen voor vrezen: er worden aanslagen gepleegd in Nederland. Op misschien we meest afschuwelijke manier denkbaar, met kinderen als levende munitie. Wie zijn deze kinderen? En wie zijn hun opdrachtgevers? Volgen er meer aanslagen, en zo ja, waar?

Jules bijt zich, met gevaar voor eigen leven, vast in de zaak, en is vastbesloten de terreurcel die hiervoor verantwoordelijk is op te rollen.

Cirkel van het kwaad

Waar het boek Schaduwkinderen voornamelijk over bovengenoemde zaak gaat, wat al spannend genoeg is, blijkt Jules een flinke historie met zich mee te zeulen. Haar broer heeft 20 jaar geleden haar vader vermoord, en zit sindsdien vast. Haar moeder is sindsdien verdwenen, net als Jules’ geheugen: ze weet zich van de gebeurtenissen niets meer te herinneren, terwijl ze er met haar neus bovenop stond.

Dit verhaal zal zich vast en zeker voortzetten in de volgende delen van de Cirkel van het kwaad serie, en eerlijk is eerlijk, we kijken er reikhalzend naar uit.

Goed!

Schaduwkinderen is een verontrustende thriller over een actueel onderwerp. Het is nogal een uitdaging voor een auteur om dit onderwerp te kiezen voor een thriller, zonder voorspelbaar of angstaanjagend bezig te zijn, maar Linda Jansma is er perfect in geslaagd. Schaduwkinderen is zo intens, dat je het als lezer af en toe weg moet leggen om alles te laten bezinken.

Het verhaal zet je aan het denken, laat je huiveren en zal je niet snel meer loslaten. Petje af voor Linda Jansma!

Schaduwkinderen – Linda Jansma
ISBN 9789461092700
De Crime Compagnie
€15,-