Boeken

Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?

Leren klokkijken is best een beetje lastig, maar met Rupsje Nooitgenoeg wordt het een stuk makkelijker en leuker!

Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het? is het nieuwste boekje met het bekende rupsje in de hoofdrol, wij gingen ermee aan de slag.

Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?

Rupsje Nooitgenoeg houdt van eten, dat weet iedereen die zijn boekje heeft gelezen. Maar hij maakt nog veel meer mee op een dag, en in dit leuke boekje kun je een dagje met hem meekijken.

Om 7 uur wordt hij wakker en eet hij zijn ontbijt. Natuurlijk zet je de klok van het boek dan ook even op 7 uur! In het verhaaltje staat precies hoe je dat moet doen: de kleine wijzer op de 7, de grote op de 12.

Om 10 uur brengen de bijtjes een bezoek aan de bloemen, en om 12 uur fladdert de vlinder over het gras. Ook die tijden zet je natuurlijk weer even op je klok, net als het moment waarop het zeepaardje met het zeewier speelt en de vogels naar huis vliegen. Als het weer 7 uur is, maar dan in de avond, brengt mama beer haar kleintje naar bed. Tijd om te gaan slapen…maar niet voor iedereen! De vuurvliegjes, die gaan pas om 10 uur naar bed.

Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?

Leuk en leerzaam

Dit stevige kartonnen boekje is bij uitstek geschikt voor jonge kinderen, kleuters, die al een beetje benul van tijd hebben. Op een speelse manier leren ze de beginselen van het klokkijken, waarbij het zelf aan de wijzers draaien natuurlijk het allerleukste is.

Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het? – Eric Carle
ISBN 9789025762063
Gottmer
€9,95