Boeken Kids

Roodkapje: een prachtig prentenboek uit het Sprookjesbos

Roodkapje

Roodkapje is al sinds jaar en dag een populair sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling. Haar verhaal is er nu ook in een prachtig prentenboek.

Roodkapje

Wie is er niet opgegroeid met het mooie, maar ook wel beetje spannende sprookje van Roodkapje? Generaties aan kinderen keken in het Sprookjesbos toe hoe Roodkapje aanbelde bij het huis van haar grootmoeder, om haar koekjes te brengen. En dat zonder te weten dat zij binnen niet haar grootmoeder, maar die enge wolf aan zou treffen!

Dit sprookje is nu door de Efteling vastgelegd in een lekker groot prentenboek, dat onlangs verscheen. Illustrator Mark Janssen legde het bekende sprookje precies op de manier zoals kinderen hem beleven in de Efteling vast: warm, sfeervol en een beetje spannend op zijn tijd. Bladzijde na bladzijde genieten jong en oud van de gedetailleerde tekeningen, natuurlijk voorzien van de tekst van het bekende sprookje.

Het spannendste moment, als de wolf Roodkapje opeet, is vastgelegd op een uitklapbare bladzijde. Extra mooi… maar ook handig! Is dit moment nog iets te spannend voor je kind, kun je de details op deze manier nog even overslaan. Zoals dat hoort in een sprookje (én in de Efteling) komt uiteindelijk natuurlijk alles goed, en leefde iedereen nog lang en gelukkig.

Zal de uitgave van dit sprookje het startsein zijn voor nog veel meer sprookjes uit het Sprookjesbos in mooie boekvorm? We hopen het van harte!

Roodkapje – Efteling, Mark Janssen
ISBN 9789000354948
Van Goor
€13,99