Boeken etalage Speelgoed

Roodkapje: een stoffen doe-boek van Lilliputiens

Bij Lilliputiens houden ze van speelgoed dat kinderen aanzet tot spelen, dat verrassend is en nieuwsgierig maakt. Zoals dit leuke Roodkapje boek!

Roodkapje

Het verhaal van Roodkapje kent iedereen, maar nooit eerder kwamen we zo’n leuke en unieke uitvoering tegen als in dit stoffen boekje van Lilliputiens. Het boekje is rondom voorzien van een rits, zodat je het kunt dragen als een koffertje, en overal mee naar toe kan nemen om mee te spelen.

Want dat is wat je met dit boekje kunt doen: spelen. Je kunt het ook ‘lezen’, maar dan zonder woorden, want die staan er niet in. Ouders kunnen zelf het oh zo bekende verhaal verzinnen, maar natuurlijk kunnen kinderen ook hun eigen draai aan het sprookje geven. Daar biedt dit boek alle ruimte toe, en is minstens zo leuk!

Roodkapje is een los popje, dat je zelf over iedere pagina mee kunt nemen. Roodkapje die met haar mandje vertrekt in het bos, die door het bos de ene route loopt, terwijl de wolf op het pad ernaast loopt (of ze komen elkaar dan al tegen, als je kind het zo wil!), en de onvermijdelijke confrontatie tussen oma en de wolf. De buik van de wolf is voorzien van een ritsje, dus alles dat erin verdwijnt, kan er ook gewoon weer uit!

Lilliputiens Roodkapje

Fantasie

Heerlijk, hoe in dit boek niks vast ligt. Kinderen kunnen er écht mee aan de slag, en als zij dat willen een heel nieuwe draai aan het sprookje geven. Vaak is het verhaal van Roodkapje een beetje eng voor jonge kinderen, maar dankzij de vrolijke vormgeving én de controle die kinderen op deze manier over het verhaal houden, zullen peuters en kleuters er nu uitsluitend plezier aan beleven.

Met een verkoopprijs van €44,99 niet heel goedkoop, maar de duurzame kwaliteit en de combinatie tussen ‘lezen’, spelen en het gebruiken van de fantasie zeker het geld waard.