Boeken Travel

Reis om de wereld in 80 klikken

Dat je met Google Earth een kijkje kunt nemen op plaatsen over de hele wereld, dat weten we allemaal wel. Maar waar je de leukste plekjes vindt, en hoe je dit programma ook nog eens écht nuttig kunt gebruiken, dat weten we lang niet allemaal. In ‘Reis om de wereld in 80 klikken’ vind je 80 onderwerpen, die veelal zijn voorzien van handige tips of (links naar) mooie beelden.

Een boek over een interactief programma is natuurlijk leuk, maar wordt pas echt handig als je hiermee ook digitaal aan de slag kunt. En dat kan, want via de website www.80klikken.nl kun je de locaties die in het boek worden gebruikt eenvoudig openen in Google Earth. Zo surf je als het ware door het boek heen, waarbij je bijzondere locaties direct kunt bezoeken, of bepaalde tips en handelingen meteen kunt uitproberen.

Niet alle informatie in het boek is even interessant, en het aantal linkjes naar bijzondere plaatsen had van ons nog wel wat groter mogen zijn. Wat we echter niet hadden verwacht was dat wij, Google Earth junkies, nog tegen allerlei nieuwe dingen aan zouden lopen. Mooie panorama foto’s of detail foto’s van heeeeeel dichtbij: we hebben er weer een verslaving bij! ‘Reis om de wereld in 80 klikken’ is een aanrader voor iedereen die het uiterste uit Google Earth wil halen, of op zoek is naar een compleet overzicht van alle mogelijkheden en koppelingen. Een boek waar je zo een middagje zoet mee bent en dat door de digitale koppeling Google Earth nog leuker maakt.

Reis om de wereld in 80 klikken – Marc Buma
ISBN 9789022958209
A.W. Bruna
16,95 euro

Reis om de wereld in 80 klikken
Reis om de wereld in 80 klikken
Buma, M.