Boeken Favourites Getest

Recensiekoning recenseert Nederland

Ken je Recensiekoning al? Op www.recensiekoning.nl vind je recensies. Maar dan niet van het soort dat je op zoveel websites vindt. Nee, Recensiekoning recenseert werkelijk alles. En dat doen de makers van de site nu ook in boekvorm!

Van Recensiekoning kun je geen al te serieuze recensies verwachten. Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine, of wil je weten wat de beste koffie is en zoek je obectieve beschrijvingen dan ben je aan het verkeerde adres. Recensiekoning recenseert eigenlijk het leven, en doet dat op een persoonlijke, soms satirische en altijd grappige manier. In het boek Recensiekoning recenseert Nederland vind je items die eerder op internet verschenen, maar ook veel nieuw werk.

Het boek barst bijna uit elkaar van herkenbaarheid. De magische aantrekkingskracht van Center Parcs, in de tijd dat een subtropisch zwemparadijs het mooiste was dat je je kon wensen. Maar ook basale onderwerpen als ‘ondertiteling’, ‘Purk’ (je weet wel, van Sesamstraat), de komma, mooi weer en chocoladevlokken komen aan bod, waarbij de Recensiekoningen hun heerlijk subjectieve mening niet onder stoelen of banken steken.

Het team van Recensiekoning bestaat uit 5 mannen en 1 vrouw, waarbij we de bijdragen van 10e (de vrouw dus) ons het meest aanspreken, omdat ze zo typisch vrouw zijn. Haar ode aan nieuwslezer Jeroen van Overbeek, verbazing over de tune van The Voice of Holland en treffende beschrijving van de Huishoudbeursvrouw zorgden voor een flinke grijns en veel, heel veel herkenning. Toch is onze absolute favoriet ‘Briefje in de Jordaan’ van Gustav en Olaf, simpelweg briljant en heel veel tranen die over onze wangen rollen van het lachen.

Recensiekoning recenseert Nederland is een heerlijk boek voor iedereen die een mening heeft, houdt van absurde humor en een licht kritische blik. Voor iedereen dus eigenlijk. Koop het, zelfs als je nooit een boek leest, daar krijg je geen spijt van!

Recensiekoning recenseert Nederland
ISBN 9789400501393
Lev.
14,95 euro