Boeken Celebs

Prinsessen

Steeds meer Europese (kroon)prinsen komen met een, zoals dat zo mooi heet, ‘burgermeisje’ thuis. Dat heeft gezorgd voor een leuke, frisse groep prinsessen die ook nog eens veel met elkaar optrekken. Deze ‘aangetrouwde’ prinsessen, en enkele prinsessen van geboorte (bv Madeleine en Victoria van Zweden) staan centraal in het boek ‘Prinsessen’.

Auteur Catarina Hurtig is royaltywatcher en woont in Zweden. Het is dan ook niet raar dat je in dit boek naar verhouding meer Scandinavische prinsessen tegenkomt, al vind je in dat gebied natuurlijk ook relatief veel koninkrijken. Uiteraard ontbreekt echter ook onze eigen Màxima niet, net als Letizia (Spanje), Mathilde (België) en Charlotte van Monaco.

Aan elke prinses is een hoofdstuk gewijd, dat begint met een rijtje feitjes dat gaat van geboortedatum tot favoriete couturier, om maar eens wat te noemen. Hierna volgt een uitgebreide beschrijving van haar leven tot nu toe, waarin ook zoveel mogelijk uitspraken van de prinses in kwestie zijn opgenomen. Leuk is dat de auteur wel objectief is als het om feiten gaat, maar het bijvoorbeeld ook niet nalaat om te zeggen dat Màxima er soms uitziet als een fotomodel, en Willem Alexander voor haar komst een ‘stijve, onkoninklijke prins Pils’ was.

Fijn leesvoer, waarin ook de minpunten van de monarchie en daarbij horende gouden kooi niet vergeten worden. Familieruzies, eetproblemen en depressies worden moeiteloos afgewisseld met gala’s en sprookjeshuwelijken.

Prinsessen –  Catarina Hurtig
ISBN 9789022993422
A.W. Bruna
17,95 euro

Prinsessen
Bestel via Bol.com: Prinsessen
Hurtig, C.