Boeken

Pretty Boy van Ingrid Oonincx: hoe goed ken jij je man?

pretty boy ingrid oonincx

Hoe zeker weet jij dat je man geen geheimen voor je bewaart? Na het lezen van Pretty Boy lijkt niks meer zeker.

Pretty Boy

Hannah en Jack lijken een leuk stel. Goed, ze hebben zo hun strubbelingen. Het leven met hun autistische zoon is vaak lastig. En Jack drinkt ook meer dan goed voor hem is. Of ze elkaar 100% trouw zijn valt ook te betwijfelen, maar toch; niks wijst erop dat hun leven op het punt staat voorgoed te veranderen.

Het begint met een vermiste jongen, een vriendje van hun zoon, eveneens autistisch. Jack reageert anders dan Hannah had verwacht. Onverschillig, raar, afwezig. Wat is dat toch? Interesseert het hem niet? Of heeft hij iets te verbergen?

Wie is die man?

Naarmate de vreemde gebeurtenissen zich opstapelen, en ook hun eigen zoon vermist raakt, duikt Hannah in het leven van haar man. De man van wie ze houdt, maar van wie ze zo weinig weet. Opgegroeid in Canada, zijn schepen verbrand en verhuisd naar Nederland. Toch?

Is Jack wie hij zegt dat hij is? En zo niet, wie is hij dan? En heeft hij iets te maken met de verdwijning van deze jongen, en hun bloedeigen zoon?

Wow!

Ingrid Oonincx verdiepte zich buitengewoon goed in alles wat in dit boek aan bod komt, van de manier van werken in een ziekenhuis tot het Amerikaanse rechtssysteem. Prettig, want daardoor blijft het verhaal, hoe bizar ook, van A tot Z geloofwaardig. Angstaanjagend, bovendien, en verrassend. Want dat je als lezer al in een vroeg stadium weet wie Jack is, en hoe zijn vroege leven er écht uitzag, maakt het verhaal niet minder spannend, allesbehalve zelfs.

Een prima opbouw, onverwachte plotwendingen en een prachtig einde: Pretty Boy is het bewijs dat thrillers van eigen bodem het lezen meer dan waard zijn.

Pretty Boy – Ingrid Oonincx
ISBN 9789461093158
De Crime Compagnie
€15,-