Boeken

Ploetermoeders

Relatief jonge, aantrekkelijke vrouwen die besluiten (gedeeltelijk) thuis te blijven met hun kinderen, met wisselend succes. Ploetermoeders, of in het Engels, Slummy Mummies. Fiona Neill, journaliste bij o.a. Marie Claire en The Times Magazine, is zo’n moeder, en schreef op basis van haar ervaringen het boek ‘Het geheime leven van een Ploetermoeder’.

Hierin niet alleen heel veel herkenbare situaties met vervelende kinderen, stapels wasgoed en huishoudelijke chaos, maar ook het ‘geheime leven’ van alle Ploetermoeders en Goddelijke Huisvaders die elkaar op het schoolplein treffen. Tussen alle kletspraatjes en huiselijke beslommeringen door blijkt er een wereld te bestaan van geheime liefdes, seksloze relaties en andere ‘soapachtige’ taferelen.

Als lezer smul je lekker mee. En al weet je dat het een enorme uitvergroting van de werkelijkheid is, en de meeste Ploetermoeders er een enigszins saai doch chaotisch leven op nahouden met alleen hun (eigen) man en kinderen, zonder al dit soort intriges, toch kijk je na afloop met andere ogen naar al die mensen op het schoolplein. Doet die ‘Yammie Mammie’ het met die aantrekkelijke vent van die afgetobde Ploetermoeder? Ziet zij er zo moe uit vanwegende haar slecht slapende kinderen, of gaat ze iedere avond op stap met haar minnaar? Het schoolplein zal nooit meer hetzelfde zijn…

Fiona Neill beschrijft op een heerlijk smakelijke manier hoe het leven van een doorsnee thuisblijfmoeder eruit ziet, of eruit kan zien. Herkenbaar voor iedereen in dezelfde situatie, maar door de leuke schrijfstijl ook zeker de moeite waard voor iedereen die van lekker leesbare romans houdt.

Het geheime leven van een ploetermoeder – Fiona Neill
ISBN 9789022992920
Uitgeverij A.W. Bruna
18,95 euro

Het geheime leven van een ploetermoeder
Bestel via Bol.com: Het geheime leven van een ploetermoeder
Neill, F.