Boeken

Pitty naar kostschool

De originele ‘Pitty’ verhalen dateren van de jaren 40 en 50, maar ook in de tweede helft van de vorige eeuw vonden de boeken nog gretig aftrek onder net puberende meisjes. Wie heeft er nou niet gesmuld bij alle kostschoolverhalen en de belevenissen van Pitty en haar vriendinnen, en wie wilde er bij het lezen nou niet stiekum op net zo’n school zitten?

Speciaal voor iedereen die nog eens wil zien of die verhalen van Pitty nu écht zo leuk waren, en tegelijk niet vies is van een stukje jeugdsentiment, zijn alle zes de Pitty boeken nu als omnibus verschenen. Van ‘Pitty naar kostschool’ tot ‘Pitty’s laatste kostschooljaar’, ruim 600 pagina’s, en dat voor minder dan 20 euro.

Doordat de hele situatie op de kostscholen nu toch echt wel wat gedateerd is (en natuurlijk ook doordat er inmiddels een veel breder aanbod van jeugdboeken is dan een jaar of 30 geleden) zal deze omnibus misschien niet direct een nieuw jong publiek aanspreken. Voor iedereen die de boeken vroeger verslonden heeft echter is het nieuwe boek een goede aanleiding om alle belevenissen op Malory Towers nog eens de revue te laten passeren. Het ouderwetse taalgebruik, het ontzag (nou ja, soms dan) voor de leraressen, de alom aanwezige Engelse cultuur: heerlijk!

Pitty naar kostschool omnibus – Enid Blyton
ISBN 9789069748597
Uitgeverij Arena
18,95

Pitty naar kostschool omnibus
Bestel via Bol.com: Pitty naar kostschool omnibus
Blyton, E & Enid Blyton