Boeken

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Herkenbaar voor jonge kinderen: een beetje jaloers zijn als jouw vriendje of vriendinnetje met iemand anders wil spelen. Pip en Posy en het nieuwe vriendje gaat over dit soort gevoelens, en hoe je hiermee om kunt gaan.

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Pip en Posy zijn goede vriendjes, doe samen naar het strand gaan. Daar doen ze allerlei leuke dingen: schelpen zoeken, kuilen graven en zelfs visjes vangen. Na al die leuke dingen besluit Posy even een dutje te doen: op het strand kom je tenslotte ook om te ontspannen.

Terwijl zij slaapt, komt er iemand naast hen zitten. Hij stelt zich voor als Vic, en wil graag met Pip spelen. Leuk, vindt Pip. Ze maken ook wel erg veel lol samen! Als Posy wakker wordt, voelt ze zich een beetje verdrietig. Haar vriendje heeft terwijl ze even sliep zomaar een nieuw vriendje gemaakt. Ze mag wel meedoen hoor, maar daar heeft ze eigenlijk geen zin in.

Hoe los je zoiets nu op? Dat blijkt eigenlijk makkelijker dan gedacht: op het moment dat Vic verdrietig is omdat een grote vogel er met zijn ijsje vandoor gaat, is Posy degene die hem zomaar uit de brand helpt. En vanaf dat moment zijn ze vriendjes, alledrie.

Herkenbaar

Als kleine kinderen samen spelen, komen dit soort situaties regelmatig voor. Dit leuke prentenboek legt hen uit dat dit soort gevoelens heel normaal zijn, maar ook heel makkelijk op te lossen zijn. Als iedereen een beetje zijn best doet om het leuk te maken voor elkaar, kun je ook best nieuwe vriendjes maken, zonder je oude te vergeten.

In de Pip en Posy serie vind je meer van dit soort boekjes, waarin steeds herkenbare ups en downs uit een peuterleven centraal staan. Op een herkenbare, niet te grote manier verwoord, met oplossingen die zelfs de jongste kinderen op zullen pikken. Leuk gedaan door Axel Scheffler, die we natuurlijk allemaal kennen van De Gruffalo.

Pip en Posy en het nieuwe vriendje – Axel Scheffler
ISBN 9789025765347
Gottmer
€9,95