Boeken

Pinkeltje in het Rijksmuseum

Die Pinkeltje! Al sinds 1939 verschijnt hij in boeken, en al heeft hij er een kleine pauze op zitten, hij maakt nog steeds van alles mee.

Zijn nieuwste boek speelt zich af in het Rijksmuseum en is hartstikke spannend!

Pinkeltje in het Rijksmuseum

Nog niet zo lang geleden dook Pinkeltje op in de Efteling, waar hij een spannend avontuur beleefde. Het boek daarvan was een groot succes, en wat is het leuk dat Pinkeltje nu nog een bekende Nederlandse plek bezoekt: het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum is een groot, statig gebouw, dat er bijna om vraagt om avonturen te beleven. En dat is natuurlijk precies wat er gebeurt als Pinkeltje er terecht komt. Hij is op zoek naar een verdwenen schilderij uit het paleis van de koning, en het spoor brengt hem en Pinkelotje, Mees Muis en Meneer Raaf naar het Rijksmuseum. Meneer Van Rijn, een rode kater, wijst hen daar de weg, maar tja, waar begin je met zoeken in zo’n enorm groot gebouw? En hoe zorg je dat de suppoosten van het Rijksmuseum je niet te pakken krijgen?

Oer Hollands

Pinkeltje is Oer Hollands, en wat leuk is het dat hij nu in weer zo’n bekend stukje Nederland een avontuur beleeft. Kinderen die zelf het Rijksmuseum bezocht hebben zullen het lezen van dit boek extra leuk vinden, maar eigenlijk is Pinkeltje in het Rijksmuseum een avontuur voor iedereen, jong en oud. De tijdloze Pinkeltje boeken hebben er een nieuw juweeltje bij!

Pinkeltje in het Rijksmuseum – Studio Dick Laan
ISBN 9789000345328
Van Holkema & Warendorf
€9,99