Boeken

Pinkeltje in de Efteling

Heb je het al gehoord? Pinkeltje is terug! Hij werd gesignaleerd in de Efteling, in zijn nieuwe boek lees je er alles over.

Pinkeltje, wie is er niet groot mee geworden. Wat zullen veel ouders en grootouders blij zijn dat ze nu weer een hele nieuwe generatie kennis kunnen laten maken met deze kleine vriend. In 1939 verscheen zijn eerste boek, er volgden nog 29 anderen, en nu is hij dus weer terug.

Pak het boek erbij, en een gevoel van nostalgie overvalt je. De gele kleur, de ‘ouderwetse’ manier van vormgeven, de kenmerkende rode letters waarin ‘Pinkeltje’ op de kaft staat. Dit is genieten! Meteen op de kaft zie je al waar Pinkeltje dit keer beland is: we zien Langnek, de Pagode, Fata Morgana en wat kabouterhuisjes. Pinkeltje is in onze lievelingsplaats in Nederland: de Efteling!

Pinkeltje heeft aan het begin van het boek geen idee waar hij beland is. Jij als lezer, zeker als je de nieuwe Aquanura show al gezien hebt, natuurlijk wel: de Efteling! Gelukkig wordt het Pinkeltje ook snel uitgelegd, maar of de vaste bewoners nu blij zijn met zijn komst? De kabouters zien hem liever vandaag dan morgen nog vertrekken, en daar zullen ze alles aan doen. Terwijl hij op de vlucht is valt Pinkeltje van de ene in de andere verbazing, die Eftelingbezoekers, jong en oud, vast en zeker bekend voor zullen komen.

Pinkeltje en de Efteling, ze zijn voor elkaar gemaakt. Deze oer Hollandse boegbeelden roepen direct dat heerlijke, nostalgische gevoel op waar we blij van worden. Wat een heerlijk boek, puur genieten voor jong en oud.

Pinkeltje in de Efteling – Studio Dick Laan
ISBN 9789000334643
Van Holkema & Warendorf
9,99 euro