Boeken

De pier: voor fans van Het meisje in de trein

De pier Claire Douglas

De bijzondere thriller Het meisje in de trein bleek een wereldwijde bestseller. Heb jij dit boek ook verslonden? Dan moet je zeker De pier, van Claire Douglas, ook lezen.

De pier

In een boek waarin niets is wat het lijkt, draait het om de verdwijning van de 21-jarige Sophie, nu bijna twintig jaar geleden. In een kustplaatsje waar bijna nooit wat gebeurt, verdween zij, zomaar. Men ging uit van een ongeluk, Sophie zou in een dronken bui van de oude pier zijn gevallen, en als Frankie na twintig jaar een telefoontje krijgt dat er stoffelijke resten op het strand zijn aangespoeld, lijkt deze theorie inderdaad te kloppen.

Het is Sophies broer die Frankie, de hartsvriendin van Sophie belt. Hij vraagt haar terug te komen naar haar geboortedorp, om samen Sophie te identificeren. Een verzoek dat Sophie niet kan weigeren, al had ze de plek waar ze opgroeide eigenlijk voorgoed achter zich willen laten. Het verleden laten rusten. Eenmaal aangekomen in het slaperige kuststadje lijkt het erop dat ze daar ook alle reden toe had…

Gekmakend

Gekmakend, zo zouden we De Pier het best kunnen omschrijven. Met iedere pagina die je omslaat ontrafel je een klein deel van het verleden, maar komen er ook minimaal vijf nieuwe mysteries bij. Waren Frankie en Sophie wel zulke goede vriendinnen? Heeft Sophies vriendje van destijds iets met haar verdwijning te maken? Waarom hangt er zo’n spanning tussen Frankie en Sophies broer? En hoe komt het toch dat Frankie zich zo bespied voelt in haar geboortedorp?

Gevangen zitten in de omgeving waaruit je dacht gevlucht te zijn, gevangen zitten in je eigen verleden. Claire Douglas heeft de sfeer, de emoties en de twijfels haarfijn weten om te zetten in een geweldig boek. Onvoorspelbaar, schokkend en verwarrend: een boek dat je moet hebben gelezen.

De pier – Claire Douglas
ISBN 9789400508323
A.W. Bruna
€19,99