Boeken

Peuters op hol

Iedereen met een peuter weet het: al hou je nog zo veel van je kind, ze zorgen er niet per definitie voor dat je leven 24 uur per dag helemaal geweldig is. Want peuters zijn niet alleen schattig, maar ook erg ‘ondernemend’, egoistisch en onbehouwen, om maar eens wat te noemen. En hoe komt het toch dat het altijd de jouwe is die zich in gezelschap niet weet te gedragen?

Troost je: het is niet alleen die van jou. Hoezeer andere ouders de schijn misschien proberen op te houden, iedere peuter is een draak op zijn tijd, en je maakt je leven een stuk leuker als je daar gewoon eerlijk voor uitkomt, zodat je ervaringen uit kunt wisselen met andere ouders. Is dat in jouw omgeving ‘not done’, of kun je er maar geen genoeg van krijgen, dan moet je absoluut ‘Peuters op hol’ van Rebecca Eckler lezen.

Eerder schreef zij al ‘Bevrucht!’ en ‘Uitgeteld!’, waarin zij durfde toe te geven dat respectievelijk zwanger zijn en een baby hebben niet altijd een pretje is. Niet dat het allemaal kommer en kwel is, dat kinderen je doodongelukkig maken, maar gewoon van die dingetjes die we allemaal wel hebben (met slaapgebrek op de absolute nummer 1 positie). ‘Peuters op hol’ is het vervolg hierop, en ook dit keer weet Rebecca Eckler weer op treffende toon te mopperen op het moederschap en haar peuter, zonder ooit zuur of verwend te klinken.

Rebecca heeft namelijk een aantal eigenschappen waar je als ouder niet zonder kunt: humor, relativeringsvermogen, flexibiliteit en vooral héél veel liefde voor haar kind. En dus moppert ze wel als haar dochter een megaverpakking hondenbrokjes over de keukenvloer uitstort, maar ‘lees’ je tussen de regels door ook de glimlach die iedere ouder (soms geruime tijd…) na zo’n actie op het gezicht krijgt. ‘Peuters op hol’ is een heerlijk herkenbaar, humoristisch boek dat uitspreekt wat lang niet iedereen durft: je kinderen zijn je allergrootste liefde, maar zorgen er ook voor dat je geregeld tot 10 moet tellen.

Peuters op hol – Rebecca Eckler
ISBN 9789058314925
Uitgeverij Sirene
14,95 euro

Peuters op hol
Bestel via Bol.com: Peuters op hol
Rebecca Eckler