Boeken

Papadag: opnieuw een ijzersterke thriller van Jet van Vuuren.

Papadag Jet van Vuuren

Wij zijn fan van Jet. Want wow, wat schrijft deze vrouw spannende thrillers, die zich stuk voor stuk in een herkenbare Hollandse setting afspelen. Papadag is weer zo’n juweeltje.

Papadag

Maud laat haar gezin tijdelijk achter op Walcheren, om in Weesp te zorgen voor haar dementerende moeder. Althans, dat is wat ze haar gezin vertelt. In werkelijkheid vertrekt ze vooral naar Weesp om erachter te komen wie haar chanteert en bedreigt. Ze ontvangt steeds vaker rare berichten via Facebook, en ze lijken allemaal iets met haar moeder te maken te hebben.

Haar moeder, Heleen, was vroeger een bijzonder mooi meisje. Een meisje dat uitgroeide tot een kille vrouw, die Mauds jeugd niet bepaald tot een plezier maakte. Heleens zus, Jolante, was haar tegenpool. Maud heeft haar nooit gekend, Jolante kwam om bij een motorongeluk. Althans, dat is wat er altijd tegen Maud is gezegd. Maar de berichten van haar ‘stalker’ en de verhalen die zij in Weesp opvangt doen vermoeden dat dit, net als zoveel andere dingen uit haar jeugd, toch een tikkie anders ligt.

Verwarring!

Frustrerend goed, dat is de beste beschrijving die we aan de opbouw van Papadag kunnen geven. Goed, omdat je bij ieder stukje informatie dat je ontvangt minimaal tien nieuwe vragen cadeau krijgt. En daar ligt ook meteen de frustratie: halverwege het boek heb je alleen maar vragen, zoveel vragen, en de antwoorden lijken maar niet te komen.

Hoe zit dat met die rare buurman en zijn zoon? En wie is die stalker, en waarom weet diegene zoveel over Maud? Is Mauds moeder wel echt dement? Is Maud wel zo oprecht als ze zich voordoet? Wat is er met tante Jolante gebeurd? En waarom vallen er opeens zoveel doden in Mauds omgeving?

Lezen

Heb je een weekend vrij, haal dan Papadag in huis. We durven te garanderen dat je het uiterlijk halverwege de zondagmiddag uit hebt. Want niet verder lezen: dat is gewoon geen optie.

Jet van Vuuren heeft wederom een ijzersterke thriller afgeleverd. Haar signatuur, een tikje verknipte vrouw in typisch Nederlandse setting, is duidelijk zichtbaar. Toch lijkt Papadag op geen enkele manier op haar eerdere thrillers, waardoor het nooit voorspelbaar wordt. Een fijne ‘vrouwenthriller’, zonder ook maar 1 seconde tuttig te zijn.

Papadag – Jet van Vuuren
ISBN 9789045211503
Karakter Uitgevers
€15,-