Boeken

Papa weet het beter

Zodra kinderen kunnen praten, beginnen zij met het stellen van vragen. Is het eerst nog het eeuwige ‘waarom?’, later krijgen de vragen veelal wat meer inhoud, en nog moeilijkere antwoorden.

Waar komt de wind vandaan? Waarom is er oorlog? Wat betekent ‘sexy’? Eten wasberen katten? Zomaar wat vragen waar je als ouder misschien geen kant en klaar antwoord voor bij de hand hebt, en waarbij je je er misschien vanaf probeert te maken met een smoesje of ‘vraag dat maar aan …’. Wendell Jamieson, journalist en vader van Dean, besloot echter de antwoorden op dit soort vragen op te zoeken. Dean is er eentje van het extreem vragerige soort (met ‘Kan ik mijn zusje koken?’ als meest opvallende), maar ook de vragen van andere kinderen worden uitgezocht.

Daarbij gaat de auteur nauwkeurig te werk, en praatte hij met vele deskundigen. Jamieson blijft echter naast journalist uiteraard ook gewoon vader, waardoor je tussen de vragen en antwoorden door ook veel leuke anekdotes waarin hijzelf en veelal ook Dean de hoofdrol spelen aantreft. Een boek vol onmogelijke vragen én serieuze antwoorden, dat echter ook gewoon heerlijk wegleest en veel herkenning op zal roepen bij andere ouders. Leuk, en natuurlijk altijd handig om in de kast te hebben staan voor het geval jouw kind ook van die lastige vragen gaat stellen.

Papa weet het beter – Wendell Jamieson
ISBN 9789022992982
A.W. Bruna
16,95 euro

Papa weet het beter
Bestel via Bol.com: Papa weet het beter
Jamieson, W.