Boeken

Papa, ik help je wel met opvoeden

We weten allemaal dat veel vaders er een net iets andere manier van opvoeden op nahouden dan moeders. Vaders vinden, over het algemeen, dingen al snel goed, en houden niet van ‘moeilijk doen’. En kinderen, die hebben dat massaal door. Het is niet voor niks dat dingen die niet mogen van mama, voor de zekerheid ook altijd nog even aan papa worden gevraagd…

Bart Bosch, presentator en Papa van het jaar 2008, helpt papa’s een handje met opvoeden, en schreef het boekje ‘Papa, ik help je wel met opvoeden’. Eigenlijk is Bart alleen een doorgeefluik, het zijn de kinderen die de vaders even vertellen hoe dat nou werkt, opvoeden. Wat moeten zij niet doen en wat wel, en hoe? Kinderen, jong en oud, weten het prima onder woorden te brengen, en hebben regelmatig een punt met hun commentaren. Dat blijkt wel uit de commentaren die orthopedagoge Lieve van Geldrop bij ieder onderwerp geeft: zij zegt, in volwassen taal, vaak hetzelfde als de geinterviewde kids.

‘Papa, ik help je wel met opvoeden’ is een luchtig boek vol komische, vertederende en herkenbare meningen en wijsheden van kinderen. Het is daarnaast echter ook nog eens echt informatief en nuttig en slaat regelmatig de spijker precies op de kop. Een ideaal vaderdagcadeau!

Papa, ik help je wel met opvoeden – Bart Bosch
ISBN 9789021545882
Kosmos Uitgevers
14,95 euro

Papa, ik help je wel met opvoeden
Bestel via Bol.com: Papa, ik help je wel met opvoeden
Bosch, B.