Boeken

Overspel

De meeste romans over overspelige mannen worden verteld vanuit het perspectief van de bedrogen vrouw. ‘Overspel’ van Anna Dillon begint ook op deze manier. Kathy vermoedt dat haar man een affaire heeft, en komt er na kort onderzoek achter dat dit inderdaad het geval is. Natuurlijk roept dit de gebruikelijke haatgevoelens op, en is zij zwaar aangeslagen door dit alles. En natuurlijk zijn haar man en (vooral) zijn minnares de slechteriken in het verhaal.

Maar op dat moment begint het tweede deel van het boek. Het deel waarin man Robert zijn verhaal kan doen. Vertellen wat hem bewogen heeft om tot deze affaire over te gaan, hoe hij deze periode beleefd heeft. Een verhaal dat je de zaken ook eens vanaf een andere kant laat zien. En dan, net als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, begint het verhaal van Stephanie, de minnares. Wat heeft de affaire met Robert voor haar betekend, hoe ziet zij de hele situatie?

‘Overspel’ is een origineel en indrukwekkend boek, dat nog maar eens aantoont dat een verhaal altijd meerdere kanten heeft. Het slaagt erin alle drie de betrokkenen geloofwaardig en zelfs sympathiek neer te zetten, zodat je als lezer je mening kunt vormen op basis van drie (uiteraard licht subjectieve) verhalen. Al lezende vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plaats, om tezamen een verhaal te vormen van een relatie waarin 1 persoon te veel is.

Overspel – Anna Dillon
ISBN 9789032510541
Uitgeverij De Kern
17,95 euro

Overspel
Overspel
Bestel via Bol.com: Dillon, A.