Boeken

Opvoeden in je eentje

Een kind opvoeden is sowieso al een hele klus, sta je er in je eentje voor dan wordt het meestal niet makkelijker. Waar de meeste ‘opvoedboeken’ uitgaan van een ‘normale’ gezinssituatie, is er nu een boekje dat zich helemaal richt alleenstaande ouders.

In ‘Opvoeden in je eentje’ geeft de bekende pedagoge Marga Schiet allerlei opvoedkundige adviezen en praktische tips die specifiek handig zijn voor ouders die het in hun eentje moeten redden. Geen overbodige luxe, gezien de 440.000 eenoudergezinnen die Nederland momenteel rijk is.

Is opvoeden in je eentje dan zo anders dan met zijn tweetjes? Qua principes, normen, waarden en regels misschien niet, maar met name praktisch gezien draag je alle verantwoordelijkheid in je eentje, en da’s wel eens lastig. In dit boekje vind je veel verhalen van andere alleenstaande ouders, waarin zij vertellen hoe zij specifieke zaken hebben opgelost. Daarnaast komen ook algemenere opvoedingszaken (niet luisteren, je kind zelfstandiger maken etc.) aan bod, waarbij in de situatieschetsen steeds rekening wordt gehouden met het ontbreken van de andere ouder. Fijn naslagwerk, en een bundel vol ervaringen voor iedereen die in zijn eentje een kind opvoedt.

Opvoeden in je eentje – Marga Schiet
ISBN 9789044320497
The House of Books
11,50 euro

Opvoeden in je eentje
Opvoeden in je eentje
Schiet, M