Boeken

Ondersteboven!

Typische chicklit heeft een paar kenmerken. Een vrouw neemt de hoofdrol voor haar rekening, het verhaal gaat doorgaans over de liefde en het boek heeft altijd een happy end. Ook de boeken van Jill Mansell houden zich prima aan dit principe, maar waar veel boeken in dit genre vreselijk voorspelbaar of langdradig zijn, is haar werk eigenlijk altijd leuk!

Ook ‘Ondersteboven!’ is weer zo’n boek dat over 10 jaar hoogst waarschijnlijk niet direct meer in je geheugen gegrift staat, maar dat wel zeker het lezen waard is. Ginny is een gescheiden moeder van een dochter van 18, Jem. Jem is onlangs gaan studeren en op kamers gaan wonen, wat Ginny enigszins verloren heeft gemaakt. Geen kind, geen man, en dan gaat ook haar hond nog dood…

Natuurlijk komen er vervolgens de nodige mannen voorbij, zowel bij Ginny als Jem, waarbij je de foute exemplaren al van afstand herkent. Helaas geldt dat niet voor moeder en dochter, die zich beide storten in de armen van zo’n foute man, en de fijne, gevoelige outsiders straal voorbij lopen. En natuurlijk komt ook dat, zoals het nu eenmaal bij chicklit hoort, uiteindelijk helemaal goed. Maar waarom is dit boek dan leuker dan de doorsnee chicklit? Door de vaart die Jill Mansell erin weet te houden, door de onvoorspelbare plotwendingen, door de sympathie die de hoofdrolspelers bij je oproepen, door de spanning op te bouwen, zodat je wilt weten hoe het afloopt. Chicklit zoals het bedoeld is: om van te smullen.

Ondersteboven – Jill Mansell
ISBN 9789024561124
Uitgeverij Sijthoff
16,95 euro

Ondersteboven
Bestel via Bol.com: Ondersteboven
Jill Mansell