Boeken

Onder invloed: lekkere thriller van Marijke Verhoeven

Onder invloed - Marijke Verhoeven

Op zoek naar een pakkende thriller, die naast spanning ook vol romantiek en intriges zit? Voor slechts €6,99 haal je Onder invloed van Marijke Verhoeven in huis.

Onder invloed

Onder invloed is een goedkope (€6,99, echt een koopje) thriller, maar dan hebben we het puur over de prijs. Wat je voor dit bedrag krijgt is namelijk 327 pagina’s lang leesplezier. Spanning, maar ook romantiek. Een thriller, maar ook het verhaal van een vrouw die het simpelweg niet makkelijk heeft.

Emma staat er sinds de verdwijning van haar man Joost alleen voor met twee kinderen. Joost vertrok en kwam nooit meer terug, Emma niet alleen in onzekerheid, maar ook in grote financiële problemen achterlatend. Om dat op te vangen werkt ze zich drie slagen in de rondte in een plaatselijk hotel. Met plaatselijk hebben we het over Zuid-Limburg, waar Onder invloed zich afspeelt. Een plek waar auteur Marijke Verhoeven graag komt, zo valt goed op te maken uit de gedetailleerde beschrijvingen van plekken die wij moeiteloos herkenden naar aanleiding van een in dit gebied doorgebrachte zomer.

Emma vervult verschillende functies in het hotel, onder meer in het inpandige wellnesscentrum. Ze verzorgt er massages, maar laat zich door een mannelijke klant verleiden om daar, laten we zeggen, een schepje bovenop te doen. Ze heeft het geld zodanig hard nodig, dat ze zijn aanbod simpelweg niet kan weigeren. Dat dit het begin is van een aaneengesloten serie van gebeurtenissen die niet alleen Emma in gevaar brengen, kon zij op dit moment nog niet vermoeden.

Als haar mannelijke collega David Emma’s bijverdiensten vermoedt, komt hij met een beter voorstel. Als drugskoerier kan ze snel en gemakkelijk veel extra geld verdienen. Dat Emma hierop ingaat, als keurige huismoeder, lijkt volkomen logisch: ze heeft een speciale band met David, en vertrouwt erop dat hij haar niet in gevaar zal brengen. Daarnaast is er de enorme stapel rekeningen die op haar wacht, en die ze met normaal werk nooit zal kunnen afbetalen.

Je voelt het aankomen

Als lezer voel je het naderende onheil steeds dichterbij komen, maar vanuit welke hoek het zal toeslaan, dat blijft lang een raadsel. Is het Joost, die ongemerkt toch nog een grote rol in Emma’s leven speelt? Is het de drugsscene waar ze in verzeild is geraakt, of haar bijverdienste waarbij zij eenzame mannen pleziert? Is het haar tijdelijke buurman Troy, of toch collega David die niet te vertrouwen valt? Zijn het haar eigen, niet altijd even verstandige keuzes die haar in gevaar brengen, of is het het lot?

Onder invloed leest heerlijk weg, en werkt op goed uitgedachte wijze toe naar een spannende ontknoping. Je zou het, door de combinatie van spanning, romantiek en familieperikelen een echte vrouwenthriller kunnen noemen, maar dan wel eentje die bijzonder goed gelukt is. Een heerlijk boek om te lezen tijdens je vakantie, of je deze nu op een zonnig strand of in je eigen achtertuin doorbrengt.

Onder invloed – Marijke Verhoeven
ISBN 9789461094506
De Crime Compagnie
€6,99