Boeken

Om 8 uur bij de Ark

Het verhaal van de Ark van Noach staat zodanig vast, dat het in eerste instantie niet voor de hand ligt hier een afgeleide van te maken, in de vorm van een boek voor kinderen vanaf een jaar of 8. En dan spelen er ook nog eens drie pinguïns, die vechten om de twee ‘pinguïn plekken’ op de Ark, de hoofdrol.

Gewaagde opzet dus, maar de uitwerking zorgt dat je alle eventuele bezwaren en zorgen al snel opzij zet. Want al is de insteek best komisch (de kleinste van de drie wordt in een koffer de Ark op gesmokkeld), de vragen die bij lezers opkomen zijn zeker serieus. Waarom mag de ene wel op de Ark, en dus de zondvloed overleven, en de ander niet? Wat is goed, wat is slecht? En wie bepaalt dat? En wie is die God nou eigenlijk, en waarom is hij overal de baas over? Bestaat hij eigenlijk wel?

Door het verhaal luchtig van opzet te houden, en qua taalgebruik aan te sluiten bij de leeftijd van de lezers, is ‘Om 8 uur bij de Ark’ geen zwaar boek. Het verhaal leest lekker weg, en is ook (of zelfs juist) voor kinderen die geen gelovige opvoeding genieten prima te volgen.

Om 8 uur bij de ark
Bestel via Bol.com: Om 8 uur bij de ark
Hub, U.